לקבלת הצעה

היסטוריית קריסת השווקים בוול סטריט

וול סטריט, הלב הפיננסי של ארצות הברית, חוותה לאורך ההיסטוריה מספר קריסות שוק משמעותיות שזעזעו את הכלכלה העולמית והותירו השפעות ארוכות טווח

ברוקר ישראל

וול סטריט, הלב הפיננסי של ארצות הברית, חוותה לאורך ההיסטוריה מספר קריסות שוק משמעותיות שזעזעו את הכלכלה העולמית והותירו השפעות ארוכות טווח.

קריסות אלו, שנבעו מגורמים כמו ספקולציות, מדיניות כלכלית לקויה ומשברים גלובליים, ממחישות את השבריריות של המערכת הפיננסית. מאמר זה סוקר את הקריסות הבולטות בהיסטוריה של וול סטריט.

 

הקריסה של 1929

 

הקריסה הגדולה של 1929 היא אולי המשבר הפיננסי הידוע ביותר. לאחר תקופת שגשוג בשנות ה-20, שבהן השווקים זינקו על רקע ספקולציות, התמוטטה הבורסה באוקטובר 1929.

ב"יום חמישי השחור" (24 באוקטובר) וב"שלישי השחור" (29 באוקטובר) צנחו המניות ביותר מ-25%. הקריסה הובילה לשפל הגדול, תקופה של אבטלה המונית וקשיים כלכליים שנמשכו עד שנות ה-30. הגורמים המרכזיים כללו השקעות ממונפות, חוסר רגולציה ובועת מניות.

 

שני השחור של 1987

 

ב-19 באוקטובר 1987, הידוע כ"שני השחור", צנח מדד הדאו ג'ונס ב-22.6% ביום אחד – הירידה היומית הגדולה בתולדות וול סטריט. הקריסה נבעה משילוב של ספקולציות, מסחר ממוחשב שהגביר תנודתיות וחששות ממדיניות מוניטרית מחמירה.

למרות הירידה החדה, הכלכלה התאוששה יחסית במהירות, והמשבר הוביל לשיפור מנגנוני מסחר ורגולציה.

 

משבר הדוט.קום של 2000

 

בסוף שנות ה-90 התנפחה בועת ההשקעות בחברות טכנולוגיה, שהובילה לעלייה חסרת תקדים במדד הנאסד"ק. במרץ 2000 התפוצצה הבועה, ומדד הנאסד"ק איבד כ-78% משוויו עד 2002.

חברות רבות, שגייסו הון ללא רווחים ממשיים, קרסו. המשבר חשף את הסיכונים בהשקעות ספקולטיביות והשפיע על הכלכלה הגלובלית, אך גם סלל את הדרך לחדשנות טכנולוגית עתידית.

 

המשבר הפיננסי של 2008

 

משבר הסאב-פריים של 2008 היה תוצאה של בועת נדל"ן, הלוואות מסוכנות ונגזרות פיננסיות מורכבות. קריסת בנק ההשקעות ליהמן ברדרס בספטמבר 2008 עוררה בהלה בשווקים, ומדד הדאו ג'ונס איבד כ-50% משוויו.

המשבר הוביל למיתון עולמי, אבטלה גבוהה והצריך חילוצים ממשלתיים מסיביים. הוא חשף חולשות ברגולציה הפיננסית והוביל לרפורמות כמו חוק דוד-פרנק.

 

קריסת 2025

 

באפריל 2025 זעזעה את וול סטריט קריסה נוספת, שהונעה ממדיניות מכסים אגרסיבית של ממשל טראמפ. הכרזה על מכסים גבוהים על יבוא עוררה תגובות נגד בינלאומיות, והובילה לירידה של כ-10% במדדים המרכזיים תוך יומיים. המשבר הדגיש את השפעת המדיניות הגלובלית על השווקים.

 

סיכום

 

קריסות וול סטריט ממחישות את המורכבות והשבריריות של המערכת הפיננסית. כל משבר לימד לקחים חשובים, שהובילו לשיפורים ברגולציה, בניהול סיכונים ובמנגנוני מסחר. עם זאת, הסיכונים לספקולציות ומדיניות לקויה נותרו, והשווקים ממשיכים להיות רגישים לזעזועים גלובליים.

לשיחה עם מומחה וקבלת הצעה אטרקטיבית

מלאו את הפרטים ואחד מנציגנו יצור אתכם קשר בהקדם
אנא מלאו את טופס - לשיחה עם מומחה וקבלת הצעה אטרקטיבית