לקבלת הצעה

איך לבחור בית השקעות לשנת 2024

איך לבחור בית השקעות לשנת 2024 ? ריכזנו עבורכם מס' נקודות וטיפים חשובים שצריך לדעת לפני שבוחרים בית השקעות

איך לבחור בית השקעות לשנת 2024


בחירת בית השקעות הינה משימה מורכבת. כל בית השקעות מציג את עצמו "במקום הראשון", האינטרנט מלא בפרסומים מבלבלים ואף סותרים וללקוחות החפצים בניהול מקצועי של הונם קשה לקבוע היכן הכסף יעבוד עבורם בצורה הטובה ביותר.

על מנת להבין טוב יותר בתחום ולהימנע מטעויות יקרות, ריכזנו עבורכם את השיקולים המקצועיים העיקריים אותם אנו לוקחים בחשבון בבואנו לסייע ללקוחות בבחירה חכמה של בית ההשקעות:

1 . תשואות לאורך זמן - בסופו של יום תפקידו של תיק ההשקעות הינו למנף את כספינו ולהגדילו. שם המשחק בתעשיית ניהול התיקים הינו מקסום תשואות, ולכן באופן טבעי אנחנו חפצים להיות בגוף שירוויח כמה שיותר. יחד עם זאת, קריטי שנבדוק את התשואות של הגופים עימם אנחנו נפגשים לאורך זמן ולאו דווקא בתקופה הספציפית שהיה לאותו גוף נוח להציג בפנינו.
המקובל בתעשייה הוא לבחון את התשואות לאורך 3 ואף 5 שנים לפחות, ולא להסתפק בתשואת השנה האחרונה. עובדה ידועה היא שתשואות העבר אינן יכולות להבטיח תשואות עתידיות, אולם בכל זאת מדובר באחד מכלי הניבוי והבחירה העיקריים שישנם היום למשקיעים.

בהקשר זה יש לציין כי על פי החוק בתי ההשקעות מנועים מלפרסם את תשואות תיקי ההשקעה שלהם (להבדיל מפרסום התשואות של קופות הגמל וההשתלמות)


2. תשואות בתקופות הפחות טובות בשוקי ההון - ישנם גופים שלאורך זמן אולי עשו תשואות נאות, אבל אם נבחן בצורה פרטנית את תוצאות השקעותיהם בשנים בהם השווקים ירדו (כדוגמת 2008 ו-2011) נגלה כי באותן שנים הירידות שם היו גדולות בהרבה מהממוצע. האתגר הוא לבחור בית השקעות שהשכיל גם בשנים הקשות לצמצם עד כמה שניתן את אותן ירידות ולשמור על הלקוחות מהפסדים חדים.

3. סטיות תקן נמוכות - ישנם גופים שבממוצע רב שנתי מציגים תוצאות נאות, אולם בבחינה דקדקנית של ההבדלים בתשואות בין השנים השונות נגלה שונות גדולה. הממוצע אולי יהיה חיובי, אבל הדרך לשם עבור הלקוחות עברה דרך "רכבת הרים" ושינויים חדים וקיצוניים מידי. השאיפה שלנו הינה לבחור גופים שסטיות התקן שלהם נמוכות, כלומר שהתשואות יחסית עקביות ובעלות מגמה ברורה ואחידה.

4. עלויות ניהול נמוכות עד כמה שניתן - ההבדלים בעלויות הניהול בין הגופים השונים יכולים להיות משמעותיים ביותר, כאשר המתסכל ביותר עבור הלקוחות הוא שחלק מהעמלות סמויות, ועל כן קשה עד בלתי אפשרי להבין כמה באמת נשלם בכל גוף לטובת ביצוע ההשוואה המתבקשת בין הגופים השונים.

במה הדברים אמורים? סך העלויות לא מסתכם רק דמי הניהול שנקבעים בין נציג המכירות של בית ההשקעות והלקוח, אלא כוללים גם את עלויות הבנק ("דמי ניהול חשבון"/"דמי משמרת", וכן עמלות קנייה ומכירה), ואת העלויות הסמויות של בית ההשקעות בתוך קרנות הנאמנות, קרנות המדדים ותעודות הסל שהוא בוחר בכל פרק זמן נתון להחזיק בתיק הלקוח. רק בדיקה מאוד דקדקנית ומקצועית תוכל לתת לנו תשובה היכן נוכל לשלם עלויות זולות באמת.

5. שיקולי מיסוי - השאיפה של הלקוחות היא לא רק להרוויח כמה שיותר תשואה ולשלם כמה שפחות עמלות, אלא גם לשלם כמה שפחות מיסים על הרווחים שהניבה ההשקעה. בהקשר זה חשוב להבין שישנם מספר כלים פיננסים לניהול ההון המשפחתי (כדוגמת השקעה בקופת גמל לפי תיקון 190, השקעה בקופת גמל להשקעה, השקעה בפוליסת חיסכון ועוד). לכל אחד ממכשירים פיננסים אלה יתרונות מיסוי שונים לחלוטין האחד מהשני. כדי להגדיל את הנטו שישאר בידינו יש להכיר את הניואנסים של כל מכשיר, ועל כן מומלץ להיעזר באנשי מקצוע המכירים את עולם המיסוי של שוק ההון.

6. איכות השדרה הניהולית ויציבות הגוף המנהל - לכל בתי ההשקעות יש אינטרס להצליח במשימה ולהרוויח לנו כמה שיותר כסף, ובכל זאת בפועל, כמו בכל תחום, ישנם הבדלים גדולים בין הגופים השונים. השוני בסופו של יום הוא באיכות כוח האדם של אנשי המחקר, האנליסטים ומנהלי ההשקעות הראשיים. מעבר לכך, מנהלי ההשקעות המצטיינים, שמצליחים "להכות את השוק" ולעקוף את המתחרים, לרוב מחוזרים במרץ ע"י גופים מתחרים ולעיתים אף עוברים בין החברות. ללקוחות הקצה קשה (עד בלתי אפשרי) לעקוב אחר שינויי כח האדם הללו כדי לבחור את הגופים בהם אכן עובדים אנשי המקצוע הטובים ביותר בכל פרק זמן נתון.

פרמטר נוסף הינו יציבות מנהלי החברה הבכירים בתפקידם. בעוד חלק מבתי ההשקעות מהווים "תחנת רכבת" למנכ"לים ולמנהלים בכירים, ישנם גופים בהם השדרה הניהולית הבכירה עובדת כצוות קבוע שנים רבות. בסופו של יום, לרוב בגופים היציבים התשואות תהיינה גם גבוהות יותר לאורך השנים.


7. ניגודי אינטרסים בין הגוף המנהל והלקוח - ישנם בתי השקעות בהם קיימים ניגודי עניינים מבניים מתוקף העיסוק של אותו בית השקעות גם בתחומים מקבילים, כדוגמת ברוקראג' וחיתום. בבואנו לבחור גוף מתאים יש לבדוק שניגודי עניינים אלה לא קיימים, או לחלופין שבית ההשקעות הנבחר אכן נאמן למטרתו העיקרית - מקסום הרווחים ללקוחות, ולא חלילה פועל משיקולים זרים.


כפי שנכתב בהתחלה - בחירה חכמה של בית השקעות ושל מכשיר פיננסי מתאים אינה דבר פשוט כלל וכלל. תפקידנו כגוף מקצועי ואובייקטיבי הינו לשקלל את סך הפרמטרים שפורטו כאן לכדי בחירה של הגוף או הגופים המתאימים לכל לקוח ולקוח. שיטת העבודה שלנו היא שאנו עוקבים אחרי 20 בתי השקעות שונים (לרבות בתי השקעות מובילים 2023), ומתוקף כך בעלי ראייה רחבה מאוד על האפשרויות השונות העומדות בפני הלקוחות בשוק ההון בישראל.

בהקשר זה חובה להבין שאין "פתרון בית ספר" שבהכרח טוב ומתאים לכולם. לכל לקוח ולקוח יש מכלול שיקולים שונה כדוגמת יעוד שונה של הכסף, אהבת/שנאת סיכון שונה, טווח השקעות שונה, רגישות שונה לתנודתיות, וכו'. האתגר שלנו הוא להכיר את צרכי הלקוחות הספציפיים ולהתאים להם את החליפה המתאימה למידותיהם.


הייעוץ הראשוני מתבצע בטלפון והוא ללא תשלום. בשיחה זו מתבצע מיפוי הצרכים הספציפים של הלקוח וציון אפשרויות ההשקעה השונות העומדות לפניו.
מוזמנים להשאיר פרטים ונחזור בהקדם
.


השוואת בתי השקעות לשנת 
2024

לשיחה עם מומחה וקבלת הצעה אטרקטיבית

מלאו את הפרטים ואחד מנציגנו יצור אתכם קשר בהקדם
אנא מלאו את טופס - לשיחה עם מומחה וקבלת הצעה אטרקטיבית